Postoji samo nekoliko apsolutno vanvremenskih dizajnerskih rešenja. Sa modelom Portugieser, kompanija IWC je stvorila ikonu kasnih 1930-ih godina.

Osnova za model Reference 325, koji je isporučen dvojici biznismena iz Portugala – otud i ime – bio je kalibar za lovački džepni sat.

Inspiracija za čist, otvoren, visokofunkcionalan brojčanik došla je iz deck satova koje je IWC u to vreme pravio za Kraljevsku Ratnu Mornaricu.

Od samog početka, Portugieser je imao tipične stilske karakteristike džepnog sata, u kombinaciji sa visokom preciznošću i lakom čitljivošću pomorskog instrumenta.

Svi satovi u ovoj novoj kolekciji imaju vlasničke mehanizme ove kompanije.

Između ostalog, tu su i automatski mehanizmi iz porodica kalibara 52000 i 82000, koji imaju Pellaton navijanje sa keramičkim komponentama.

Kod hronografa, mehanizmi kalibara od 89000 i 69000 garantuju precizno štopanje vremena.

Portugieser Chronograph (Ref. 3716) je sveže opremljen u standardnoj verziji sa vlasničkim IWC kalibrom 69355 i poklopcem od providnog safirnog stakla.

Novi modeli sa prečnikom od 44 milimetra imaju koronu ukrašenu filigran tehnikom i ravan prsten kućišta koji proporcijama kućišta daju posebnu eleganciju.

Portugieser Yacht Club Moon & Tide (Ref. 344001) je prvi IWC sat koji ima sveže razvijenu indikaciju plime, koja pokazuje dolazak sledeće plime i oseke.

Odabrani modeli će takođe biti dostupni sa dizajnerskim detaljima u nautički inspirisanim plavim i zlatnim bojama.

Oni imaju plave brojčanike, plave kaiševe od aligatorske kože i kućišta od 18-karatnog zlata nijanse 5N ili 18-karatnog Armor zlata.

Zahvaljujući svojoj unapređenoj mikrostrukturi, ovaj inovativni materijal ima znatno veću čvrstoću od tradicionalnih legura 5N zlata.

Dva modela u ovoj novoj kolekciji naglašavaju iskustvo kompanije IWC u domenu visokog časovničarstva: Model Portugieser Tourbillon Rétrograde Chronograph (Ref. 3940) spaja turbijon sa retrogradnim indikatorom datuma i hronografom, dok model Portugieser Perpetual Calendar Tourbillon (Ref. 5045) donosi turbijon i večni kalendar na brojčaniku.

Prethodni tekstKako da besplatni probni NETFLIX period ostane besplatan?
Sledeći tekstTOP 5: Saveta za uspešnu planinsku avanturu

Leave a Reply