Mercedes-Benz je prvi put predstavio MBUX Hyperscreen na CES 2022. Ovaj hiperekran sastoji se od tri ekrana: LCD ekran, ICD (Ekran instrument table) i dva OLED ekrana – CID (Centralni, informacioni ekran) i CDD (suvozačev ekran). Ekrani se nalaze ispod staklene ploče koja ih pokriva, tako da svi zajedno izgledaju kao jedan, celoviti displej. Upotreba napredne plastične OLED (P-OLED) displej tehnologije, omogućava sistemu za informisanje i zabavu u Mercedes-Benz EQS EV da prikazuje jasnu, izoštrenu sliku i tekst.

IVI sistem kompanije LG posebno je dizajniran tako da se prilagodi ultra elegantnoj limuzini Mercedes-Benz AG i njenom zaobljenom obliku.

„Čast je poslovati i blisko sarađivati sa partnerom od poverenja, kao što je Mercedes-Benz AG“, rekao je Eun Seok-hyun, predsednik kompanije LG Vehicle Components Solutions. „To što nas je Mercedes-Benz AG prošle godine proglasio cenjenim dobavljačem automobilskih displeja, čini nas neizmerno ponosnim, jer to dokazuje da partnerstvo daje odlične rezultate,“ rekao je Seok-hyun.

Prethodni tekstNajbolji mali terenac za 2021. po NCAP testu
Sledeći tekstBesplante aplikacije koje čine rad od kuće boljim

Leave a Reply