Početna AUTOMOBILI Mercedes-AMG A45 4MATIC+ i Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+

Mercedes-AMG A45 4MATIC+ i Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+

ATV & NAUTICA ATV

blank

Individualni detalji kao prepoznatljive karakteristike

ATV & NAUTICA ATV

Prednji deo je takođe prepoznatljiv. Kod modela A45 4MATIC+ j u dizajnu džet-krila. Horizontalne lamele na spoljašnjim usisnicima vazduha u braniku kao i izduženi donji usis naglašavaju utisak širine prednjeg dela vozila. Model CLA 45 4MATIC+ poseduje još izraženiji izgled sa svojim usisnicima vazduha koji podsećaju na spoljnje usise mlaznih motora, čime pokazuje svoju blisku povezanost sa modelom AMG GT 4-door Coupé.

Gledano sa strane, širi AMG bočni spojleri pragova vizuelno spuštaju ova kompaktna vozila na takav način da izgleda kao da vozilo grli put pod sobom. U slučaju da je odabran Silver Chrome paket, ukrasni umetci su u hrom srebrnoj boji, dok su kod AMG Night paketa u crnoj boji visokog sjaja.

Spoljnja ogledala su postavljena na greben vrata, čime podseća na izgled Mercedes-AMG coupé-a i sportskih automobila.
Ovakav dizajn ne samo da izgleda veoma sportski već takođe poboljšava i aerodinamiku.

Kao standardna oprema osnovna varijanta poseduje 8.5 J x 18-inčne felne od lake legure sa 10 kraka, aerodinamički optimizovane i obojene u tantal sivu boju sa pneumaticima veličine 245/40 R 18.

blank

Okrugli dupli izduvni sistem za performanse kompaktna vozila

Zadnjem delu vozila poseban karakter daju dva okrugla dupla izduva (82 mm prečnika) kao i široki zadnji branik. S-modeli se razlikuju po svojim većim izduvnim cevima prečnika 90 mm sa unutrašnjim žljebom i AMG logom. Utisak širine je posebno naglašen u zadnjem delu uskom dvodelnom zadnjom svetlosnom grupom.

Difuzor sa dva vertikalna pera doprinosi boljoj aerodinamici (CLA 45: četiri nezavisna pera) – i produžava se ka sredini vozila, čime se obezbeđuje veća efikasnost.
Efekat se zaokružuje ivicom spojlera u boji vozila na krvnom spojleru, ili na poklopcu prtljažnika (CLA 45).

Leave a Reply