Početna AUTOMOBILI Novi Fiat 500 je električna poslastica za gradsku vožnju

Novi Fiat 500 je električna poslastica za gradsku vožnju

Isporučuje idealnu kombinaciju zabave i funkcionalnosti.

Novi model 500 nudi se paralelno sa svojim starijim rođakom na konvencionalni pogon.
Dimenzije su mu za nijansu veće u sva tri pravca, ali je zato i malo elegantniji, sa lepim grafičkim i ukrasnim detaljima.

Sa zvaničnom autonomijom od 320 km koja može biti čak i veća ako se držite samo kratkih gradskih vožnji, on ne spada baš u kategoriju „sipaj i zaboravi“ vozila sa kojima ne razmišljate o autonomiji, ali je prilično blizu i definitivno će vas odvesti dalje od modela Honda e ili njegovog ljutog rivala Volkswagen e-Up!

Novi Fiat je pravo uživanje za vožnju, onako kako to samo mali automobili umeju da budu, sa žustrim ubrzanjem, pregršt prostora na drumu i dobrim pregledom.

Tehnologija i oprema u kabini su mu jača strana, naročito u izdanju sa najjačim paketom opreme.
Na osnovnim modelima koristićete svoj smartfon za navigaciju i zabavu, ali novi 500 u Icon paketu opreme donosi ekran od 10,25 inča.

Postoji i par interesantnih dizajnerskih rešenja, kao što su dugmići za otvaranje vrata ili kratka muzička poruka kada ugasite automobil.
Zvuči pomalo kao italijanska cirkuska muzika, kao muzički podsetnik kojim vam automobil želi da imate simpatičan i iznenađujući dan?

Novi Fiat 500 ima možda i više toga zajedničkog sa originalnim modelom iz 50-ih godina prošlog veka nego sa svojim retro prethodnikom.

Za početak, napravljen je u Italiji (sa sve malim „Made in Torino“ grafičkim rešenjem da to i dokaže), za razliku od modela ICE 500 koji se pravi u Poljskoj.

Taj automobil ima motor napred, za razliku od originalnog modela koji je imao mali dvocilindarski agregat montiran pozadi.
Naravno, novi Fiat 500 se ratosiljao svih tih nauljenih delova, pa zato njegov „nabijeni“ prednji kraj ima mnogo više smisla.

Novi Fiat 500 možda nije napravio neke džinovske dizajnerske ili tehnološke iskorake, ali on igra na kartu poznatih aduta ovog modernog klasika i isporučuje idealnu kombinaciju zabave i funkcionalnosti.

Prethodni članakDeo umetnosti na televizoru
Sledeći članakLako prenesi novac preko mobilnog!

Leave a Reply