Od kada se pojavio pre dve decenije, Segway je posvećeno radio na tome da svetu pruži tehnološki najnaprednija vozila.

Trud je i te kako prepoznat, i nagrade i priznanja nisu izostali, a sada 20 godina kasnije uz brend se zasluženo vezuju epiteti inovativnosti i tehnološkog napretka.

Kompanija je osnovana 1999. godine od strane preduzetnika, izumitelja i nosioca mnogih počasnih akademskih diploma Dina Kejmena.

Brend u svom portfoliu ima više od 1.000 ključnih patenata u dizajnu vozila, zdravstvu, tehnologijama samobalansiranja, IOT / IOV tehnologijama, a mnogi od brojnih inovativna proizvoda su doslovno promenili svet.

Takođe, Segway sarađuje i isporučuje tehnologije vodećim svetskim kompanijama kao što su Ford, BMW, GM, Ferrari, SEAT, Intel, Google, Amazon i druge.

2002. godine Segway je plasirao prvi lični transporter PT, a o uspehu modela svedoči veliko priznanje za tehnološki izum godine od strane magazina “Popularna nauka”.

Dve godine kasnije, svetlost dana ugledao je prvi model na 4 točka, nazvan Centaur. Vozilo je opremljeno žiroskopom i senzorom nagiba, a vodeći američki časopis “Time” Segway Centaur proglasio je ovaj model jednim od najboljih izuma 2004. godine.

2015. godina je posebno važna za kompaniju, jer tada dolazi do strateškog spajanja Segway-a sa kineskom kompanijom Ninebot.

U fokusu novoosnovane kompanije su razvoj, proizvodnja i prodaja prevoznih sredstava za putnike koji putuju na kratkim udaljenostima, a 2018. godine osnovano je posebno odeljenje Segway Technology Co. Ltd. za istraživanje, razvoj, proizvodnju i prodaju terenskih vozila – ATV, SSV i UTV.

Kao rezultat udruživanja i osnivanja ovog odeljenja, na sajmu EICIMA u Milanu svetu su predstavljeni prvi off-road modeli Snarler, Fugleman i Villain.
Milanski sajam je međunarodna najpestižnija izložba na kojoj izlagači stiču jedinstvenu konkurentsku prednost i poštovanje u moto svetu. Imajući sve ovo u vidu, pre tačno dve godine su i predstavnici Segway Powersports-a krenuli da grade svoj istorijski put i odabrali baš ovaj sajam za početak svoje vizije o najperspektivnijim ATV, UTV I SSV vozilima, koja se po prvi put pojavljuju sa generacijom najnovijih hibrnidnih vozila. Osim ove novine, veliku pažnju javnosti privukao je i sistem pametnog upravljanja putem mobilne aplikacije, koja omogućava vozačima pristup podacima vozila u realnom vremenu i pametnu interakciju sa vozilom.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU

Prethodni tekstRevolucionarni telefon koji staje u svaki džep
Sledeći tekstSatovi koji oblikuju navike zdravlja i dobrobiti sa intuitivnim uvidima

Leave a Reply