Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Na Velikoj nagradi Majamija, IWC Schaffhausen je predstavio model Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition Mercedes-AMG Petronas Formula One Team. To je prvi zvanični sat Formula 1 tima Mercedes-AMG Petronas uprkos tome što je IWC njihov inženjerski partner još od 2013. godine. Ovaj hronograf trenutno nose vozači rekorderskog tima, svetski šampion Luis Hamilton i Džordž Rasel, kao i inženjeri, mehaničari, stratezi i drugi članovi tima. Sat ima izuzetno lagano ali i neverovatno rigidno kućište od titanijuma 5. stepena koje je peskirano kako bi se postigao sivi sjaj. Markeri na crnom brojčaniku su presvučeni luminiscentnom zelenom bojom, istom onom koja se koristi na logou kompanije Petronas. Ista ta nijansa zelene nalazi se na gumenoj narukvici, koju možete zameniti za crnu kožnu narukvicu. Dostupan je samo preko onlajn poručivanja.

Panerai Submersible QuarantaQuattro eSteel

Kompanija Panerai se ozbiljno obavezala da smanji svoj karbonski otisak. Jedan od načina na koji ova kompanija planira da ispuni taj cilj jeste kroz inovativne materijale, a to su već delom postigli sa satom po imenu Panerai Submersible QuarantaQuattro eSteel. eSteel je metal koji se sastoji iz preko 50% recikliranih materijala. Uprkos tome, eSteel tj. eČelik poseduje ista svojstva kao i konvencionalni čelik, uključujući identično hemijsko ponašanje, fizičku strukturu i otpornost na koroziju. Ronilački sat Submersible je najnoviji model koji je dobio ovaj održivi tretman. Ekološki pristup primenjen je i na narukvici broj dva, štaviše, uz svaki sat dobija se narukvica od tkanine koja se sastoji od reciklirane PET plastike kao i narukvica od reciklirane gume. Dostupan je u zelenoj, tamno plavoj ili sivoj boji.

Bell & Ross BR 05 Chrono Edición Limitada 

Model Bell & Ross BR 05 Chrono Edición Limitada dobio je novi elegantan izgled sa dizajnerskim detaljima inspirisanim kubanskim cigarama. Crvena boja, koja podseća na brendove tompusa, krasi kazaljke štoperice. Na kućištu od poliranog čelika ističu se korona i centralni lugovi od roze zlata. Svaki sat dolazi u kolekcionarskoj kutiji čija je spoljašnjost napravljena od drveta abonosa a unutrašnjost od kedra.

Corum Admiral

Najnoviji Corum Admiral ima zadivljujući dizajn sa skeletoniziranim brojčanikom i kućištem od ugljeničnih vlakana sa elementima prefarbanim zelenim Superluminova premazom. Izgled sata je vrlo jedinstven zahvaljujući ugljeničnim vlaknima koja su raspoređena na različitim pozicijama i međusobno stopljena na specifičnoj temperaturi i pod specifičnim pritiskom.

Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date

Poznat po tome što otkriva svoje „srce“ iliti balansni točak na brojčaniku na 12 sati, novi Frederique Constant Classics Heart Beat Moonphase Date ima čelično kućište od 40 mm sa prelepim tamno-plavim brojčanikom. Sredina brojčanika ukrašena je „Clou de Paris“ tehnikom, a odmah ispod ovog drevnog motiva postavljena je komplikacija za mesečeve mene. Nema prozorčića koji pokazuje datum, a umesto toga, datum pokazuje četvrta kazaljka koja pokazuje na spoljni prsten oko brojčanika na kom se nalaze numerisani dani u mesecu.

Prethodni tekstPrvi HONOR flegšip lansiran u Srbiji
Sledeći tekstSAXDOR 320 GTO – REVOLUCIJA SPORTSKIH JAHTI

Leave a Reply