Vizija kompanije „Zajedno za budućnost“ osnažuje sve da pokrenu pozitivne promene i podstaknu saradnju na rešavanju nekih od najvažnijih globalnih izazova. Uvodni govor ilustrovao je kako Samsung planira da svoju viziju pretvori u stvarnost uvođenjem niza inicijativa za održivost, svrsishodnih partnerstava i prilagodljivih i povezanih tehnologija.

„Veoma mi je drago što ćete biti deo naše vizije kako inovacije mogu stvoriti pozitivne promene, što ćete nam se pridružiti na zajeničkom radu za bolju budućnost“, rekao je Han. „Ove inovacije uključiće održivost u vaše svakodnevno korisničko iskustvo”.

Upotreba recikliranih materijala od ove godine uključiće i unutrašnju ambalažu, pa će reciklirani materijali biti ugrađeni u stiropor, držače kutija i plastične kese. Kompanija je takođe najavila globalno proširenje svog nagrađivanog Eco-Packaging programa, kojim se kartonske kutije pretvaraju u kućice za mačke, pomoćne stolove i drugi nameštaj, a obuhvatiće i pakovanja za kućne aparate kao što su usisivači, mikrotalasne pećnice, prečistači vazduha i drugo.

Samsung je ove godine predstavio značajna poboljšanja svog prvog SolarCell daljinskog upravljača bez baterija, sa ugrađenim solarnim panelom koji se može puniti i danju i noću. Poboljšani SolarCell Remote dobija struju iz radio frekvencija u uređajima kao što su WiFi ruteri. „Ovaj uređaj biće uključen u nove Samsung televizore i kućne aparate – sa ciljem da se sa deponija eliminiše više od 200 miliona baterija. Kada ih poređate, to je udaljenost od Las Vegasa do Koreje“, rekao je Han.

Predstavljen po prvi put na CES-u, potpuno novi Samsung Home Hub podiže iskustva povezane kuće na viši nivo sa uslugom SmartThings koja se integriše sa uređajima povezanim pomoću veštačke inteligencije.

Kako bi omogućio da različiti tipovi pametnih uređaja zajedno bolje funkcionišu, Samsung je najavio planove da SmartThings Hub učini ugrađenom funkcijom svojih televizora, Smart monitora i Family Hub frižidera za 2022. godinu.

Posvećenost društvenoj odgovornosti kompanije se ne ostvaruje samo u tehnologijama kompanije, već i u njenoj angažovanosti u programima koji osnažuju sledeće generacije da sprovedu promene koje žele. Negujući razvoj mladih i razvijajući veštine potrebne za radna mesta u budućnosti, programi kao što su Solve for Tomorrow i Samsung Innovation Campus pretvaraju snove u delo.

Prethodni tekstCES 2022: U novu godinu sa novim televizorima
Sledeći tekstViše tehnologije, stila i nova varijanta Toyota Corolla 2022

Leave a Reply