Početna IFA 2019 Japan je prvi Globalni partner za inovacije IFA NEXT 2019 hub-a

Japan je prvi Globalni partner za inovacije IFA NEXT 2019 hub-a

Veštačka inteligencija, internet stvari i robotika – u svet budućnosti desiće se napredno spajanje sajber-prostora i fizičkog prostora, što će dovesti do porasta potražnje za interfejsima između ljudi i mašina. Na paviljonu Japana predstavljeni su korisnički interfejsi koje su razvili razni inovatori, od velikih korporacija do startap kompanija. Ovi interfejsi otelotvoruju velik nivo pouzdanosti i jedinstven senzibilitet Japana kao zemlje za stvaranje prirodnog komfora. Interfejsi koji pojačavaju različite ljudske aktivnosti i stvaraju novu vrednost – kao prva zemlja partner IFA NEXT hub-a, Japan vas poziva da doživite korisničke interfejse budućnosti koji su proizvod japanske tehnološke kulture.

ATV & NAUTICA 2020

“4D GRAVITY” tehnologija za upravljanje centrom gravitacije

Kompanija Aeronext je izumela „4D GRAVITY“, tehnologiju za upravljanje centrom gravitacije koja dramatično unapređuje stabilnost i produktivnost dronova, koju prodaje pod licencom širom sveta. Kompanija Aeronext je predstavila „Next“ seriju koja se sastoji iz nekoliko koncept modela predviđenih za specifične upotrebe kao što su dostava, inspekcija i vazdušna fotografija.

ATV & NAUTICA 2020

DFree

DFree je uređaj koji predviđa kada će korisnik morati da ide u toalet, i pomaže ljudima koji imaju urinarne probleme. Senzori na DFree uređaju koriste ultrazvuk kako bi konstantno motrili na veličinu bešike, a rezultati se prikazuju preko aplikacije koja obaveštava korisnika kada će morati da urinira. DFree uređaj je isprobalo preko 2.000 korisnika i 200 gerontoloških domova u Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama i Francuskoj.

Beleženje visine u drvetu

„Hashira no Kioku (Beleženje visine u drvetu)“ je umetnički sistem koji se sastoji iz drvene grede i digitalne olovke. Kada se digitalna olovka kompanije Wacom iskoristi da se na gredi zabeleži visina deteta, sistem automatski prikazuje podatke merenja u vidu linije na gredi i putem brojeva na kutiji koja se nalazi pored.

Leave a Reply