Početna Home Zašto je organizacija frižidera dobra?

Zašto je organizacija frižidera dobra?

blank

Sezona praznika uskoro počinje. Pred nama su pokloni, vesela atmosfera kao i obilje hrane koje tradicionalno ne manjka na trpezama u ovakvim prilikama.

Dok pripremamo spiskove za kupovinu i razmišljamo o svim onim divnim receptima kojima ćemo počastiti sebe i svoje najmilije, možda je vreme da stavimo prst na čelo i pomislimo kako da jedan od najkorišćenijih uređaja u našem domu učinimo još efikasnijim.

HP PAVILION Tehnomanija Jan 2021 Mobile

blank

Naime, loša organizacija frižidera i nepravilno skladištenje namirnica ne samo da nam troše više novca nego što je potrebno, već predstavljaju i jedan od glavnih krivaca za stvaranje zabrinjavajuće količine otpada od hrane.

Agencija za hranu i agrikulturu Ujedinjenih nacija upozorava da kada bi hrana koja završi kao otpad bila država, našla bi se na trećom mestu zemalja sveta po količini emitovanih gasova staklene bašte.

Istraživanje kompanije Samsung sprovedeno na evropskom nivou pokazuje da čak 48 odsto kupljenih namirnica završi u kanti za otpatke.

blank

Stoga, pre odlaska u kupovinu izdvojite vreme da dobro pogledate šta se već nalazi u vašem frižideru, kako ne biste duplirali artikle.

Iskustvo kaže da su gornje police frižidera idealne za skladištenje hrane koja se može odmah konzumirati, srednji nivoi su, pak, najoptimalniji za čuvanje mlečnih proizvoda, dok su donji rezervisani za meso i ribu.

Bočne pregrade se smatraju najpogodnijim za artikle koje najčešće koristite – soseve, sokove ili začine.

blank

Samsung RB7300 frižider poseduje Optimal Fresh+ pregradu koja se može podeliti na dve zone sa različitim temperaturama, dok dodatna Humidity Fresh+ fioka omogućava podešavanje optimalne vlažnosti u posudi i time duže čuva svežinu posebno osetljivog voća i povrća.

Ne zaboravite da pregrade frižidera možete organizovati prema sopstvenim potrebama, a zanimljivo je i da pomenuti model Samsung frižidera nudi više prostora za skladištenje u standardnim dimenzijama.

Za to je zaslužna visokoefikasna izolacija tehnologije SpaceMax koja omogućava da zidovi frižidera budu znatno tanji.

blank

Samsung RB7300 model frižidera uz pomoć pažljivo projektovanih ventilacionih otvora obezbeđuje potpunu i ravnomernu rashlađenost namirnica na svih sedam nivoa polica, trošeći manje energije, dok All Around Cooling sistem hladi svaki odeljak ravnomerno.

I dok ispraćamo godinu za nama, pakujemo poklone i pravimo presek gde smo, kako smo i šta želimo u 2021, ne bi bilo loše da neke svakodnevne navike za nijansu promenimo, jer čak i minimalne promene u načinu odabira i čuvanja hrane mogu doprineti smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu i sačuvati neke od najvrednijih resursa na zemlji.

HP PAVILION Tehnomanija Jan 2021 Mobile

Leave a Reply