- Advertisement -

TEST: Cool kupe SUV – Renault Megane Conquest

Opišite automobil kao „kupe SUV“ i možete očekivati nekoliko stvari. Biće prepoznatljivog stila, kosi krov pozadi, visoka vožnja i puno prostora unutra. Renault Conquest ispunjava sve te okvire.
U poređenju sa premium alternativama, privlačan je za kupce sa rastućom porodicom. Sve dok nisu zabrinuti oko značke na vrhu haube.
Renault nudi Conquest sa izborom između dva motora: početni TCe 140 blagi hibrid i „puni“ hibrid E-Tech 145, koji obećava ekonomičnu vožnju, ako se vozi pažljivo. Svaki se može dobiti u Iconic, S Edition ili RS Line dodacima u ponudi, ako želite još više.

Unutra

Conquest daje ugođaj razumnog stila u automobilu pristojne veličine koji ima dovoljno prostora iznutra. Dizajnerski se ne ističe, mada je cela figura auta vrlo prihvatljiva i dopadljiva. Možete videti kako se linija krova smanjuje pozadi dok se krećete prema zadnjem delu. Deluje aerodinamično i brzo!
Unutrašnjost prati sličnu temu, jer ima sve što vam je potrebno, ali ukupan osećaj je izražena praktičnost. Odgovaraće svima sa malom decom, koji samo žele površine koje se mogu obrisati, umesto raskošnih presvlaka sedišta koje brzo upijaju mrlje.

Primetno je prisustvo plastike, ali je prostor prilično prijatan. Ekran osetljiv na dodir ponosno se nalazi u sredini instrument table, a mi volimo jednostavnu praktičnost točkića za kontrolu klime. Automatski menjač se dobro oseća u vašoj ruci, dobro je postavljen i odlično reaguje na papučicu gasa. Renault se hvali da je menjač preuzet iz Formule 1. Zapravo, da je rezultat njihovog dugogodišnjeg rada na najbržem cirkusu na svetu.
Ostale kontrole za vožnju su takođe impresivne, sa zgodnim malim skrivenim dugmetom za jačinu zvuka radija, koji se krije na ručici iza volana.

Sedišta napred su dovoljno udobna, dok je pozadi izgled i osećaj praktičnosti, a ne luksuza. Iako se linija krova spušta, postoji pristojna količina prostora za glavu kada uđete unutra. U hibridnom modelu dobijate 480 litara prtljažnika, dok nehibridni to malo povećava. U svakom slučaju, ima dovoljno mesta za kofere, kolica i sve one druge porodične potrepštine.

Tehnologija

Conquest nudi pristojan pregled na put ispred sebe zahvaljujući relativno visokoj poziciji za vožnju. Naš testni E-Tech Hibrid 145 delovao je živahno i za 10,8 sekundi stizao do stotke. Pruža lep osećaj ubrzanja.

Hibrid se oslanja na nekoliko malih elektromotora za manje naporne napade, a kombinacija dobro funkcioniše. Vaše putovanje počinje nečujno u EV režimu, sa benzinskim motorom koji se uključuje kada je potrebno više snage. Režimi vožnje My Sense, Eco i Sport automatski prilagođavaju podešavanje uslovima i vašem stilu vožnje.

Međutim, kao što je čest slučaj sa automatskom kutijom, može doći do perioda blagog mahnitog okretanja motora. Tada je i potrošnja 20ak litara na 100 km. Ipak, motor je prilično dobar kada se pokrene. Zaustavljanje je dovoljno lako sa impresivnim kočnicama, koje imaju veće regenerativne osobine ako izaberete „B“ kao Brake umesto „D“ iz opcija menjača.

Auto je prilično zabavan na magistralnim putevima, kada se smestite u njegova udobna sedišta, mada je vožnja prilično oštra. Parkiranje je manje zabavno ako vozite unazad u uskom prostoru zbog „tesnog“ pogleda sa zadnje strane.

Megane Conquest ima dosta ugrađene tehnologije koja radi sve što biste očekivali. U sredini je veliki ekran, koji je lepo postavljen tako da je istaknut, a da pritom ne smeta i ne izaziva previše ometanja.
Postoje opcije za radio, navigaciju i preslikavanje telefona, uključujući Apple CarPlay i Android Auto. Generalno, sve funkcioniše bez previše cimanja. Rezolucija ekrana je prilično visoka, a činilo se da je satelitska navigacija uvek radila prilično dobro, izbegavajući potrebu za korišćenjem pametnog telefona i Google-a.

Dobro ćete iskoristiti prednje i zadnje parking senzore, s obzirom na nedostatak dobrog pogleda unazad.
Conquest nema toliko univerzalnu privlačnosti kao Captur, ili zaista bolji pogled iznutra zbog stila SUV kupea. Ipak, za svoj novac dobijate dosta i to će biti dobar izbor za svakoga ko nije opsednut brendom. Na našem testu, prosečna potrošnja je bila (samo) 5,6 litara. S obzirom da je auto dužine skoro 4,6 metara, to je impresivno.

Hibrid kao takav je u izdanju Renaulta položio ispit, sa odličnom ocenom. Ne dešava nam se svaki put da se toliko oduševimo motorom testiranog automobila. Tiho radi, odlično ubrzava, jedva da se čuje, i troši smešno malo. A i upareni automatski menjač mu je legao kao poručen. Zajedno daju stress-free vožnju.
Samo jedno pitanje – može li se i kako isključiti zvuk elektro motora? Tiši je spolja nego iznutra.

 

Renault Megane Conquest

Motor

Hibridni – Benzinski, 4 cilindra, EURO 6 D-full, 1598 ccm, 95 ks/148 Nm;

Elektromotor 49 ks/205 Nm

Menjač

višemodni automatski sa kvačilom

Ubrzanje do 100km/h

10,8 s

Maksimalna brzina

172 km/h

Potrošnja (na testu) 

5,8l / 100km

Dimenzija/Težina

4.568 x 1.821 x 1.576 mm / 1435 kg

Kapacitet prtljažnika

480 l

Tihi rad motora, dobar rad automatskog menjača, dopadljiv unutrašnji dizajn i izbor materijala, veliki gepek, udoban za vožnju (bez stresa)

Zadnja kamera loše rezolucije, za noćnu upotrebu slabo upotrebljiva, B stub je mnogo blizu A stuba, mali kapacitet smeštajnog prostora na centralnoj konzoli

Cena: od 29.190 EUR / testirani 37.690 EUR

Utisak sa testa

TECH
LIFESTYLE
CENA

Ukupni utisak

Megane Conquest je Renoov pokušaj da doda malo uzbuđenja u segment porodičnih SUV vozila, dok i dalje nudi niske troškove održavanja i svakodnevnu praktičnost.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Girard-Perregaux Turbijon sa tri leteća mosta

Turbijon sa tri leteća mosta – Aston Martin...

Novi GMT putni sat je najatraktivniji novitet u...

Sublimation One je, u suštini, putni sat sa...

Novi Fiat 500 je električna poslastica za gradsku...

Novi model 500 nudi se paralelno sa svojim...

Samsung Galaxy A50 – Telefon srednje kategorije sa...

Samsung se izgleda nameračio da žestoko uzvrati...

Ručni sat… iz DeLoreana!

DMC-12 iliti DeLorean je verovatno jedan od najlegendarnijih automobila...

TESTIRALI SMO: Dacia Duster LPG – Jeftin dugoprugaš

Popularni rumunski terenac nam je došao u verziji...

Stvari koje treba da znate ako razmišljate o...

Da li je pravo vreme za kupovinu ATV-a? Svako...

Rossignol Smash 7 – Lagane i okretne za...

Rossignol skije Smash 7 imaju rocker na vrhu...

FIAT budućnost pred vratima!

Na dan rođendana Fiata 500, FIAT slavi uspešan...

GRAND 750 GOLDEN LINE – ZLATNA LINIJA

Nešto što uvek impresionira kod RIB čamaca kompanije...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
Megane Conquest je Renoov pokušaj da doda malo uzbuđenja u segment porodičnih SUV vozila, dok i dalje nudi niske troškove održavanja i svakodnevnu praktičnost.TEST: Cool kupe SUV - Renault Megane Conquest
Opišite automobil kao „kupe SUV“ i možete očekivati nekoliko stvari. Biće prepoznatljivog stila, kosi krov pozadi, visoka vožnja i puno prostora unutra. Renault Conquest ispunjava sve te okvire. U poređenju sa premium alternativama, privlačan je za kupce sa rastućom porodicom. Sve dok nisu zabrinuti oko značke na vrhu haube. Renault nudi Conquest sa izborom između dva motora: početni TCe 140 blagi hibrid i „puni“ hibrid E-Tech 145, koji obećava ekonomičnu vožnju, ako se vozi pažljivo. Svaki se može dobiti u Iconic, S Edition ili RS Line dodacima u ponudi, ako želite još više.

Unutra

Conquest daje ugođaj razumnog stila u automobilu pristojne veličine koji ima dovoljno prostora iznutra. Dizajnerski se ne ističe, mada je cela figura auta vrlo prihvatljiva i dopadljiva. Možete videti kako se linija krova smanjuje pozadi dok se krećete prema zadnjem delu. Deluje aerodinamično i brzo! Unutrašnjost prati sličnu temu, jer ima sve što vam je potrebno, ali ukupan osećaj je izražena praktičnost. Odgovaraće svima sa malom decom, koji samo žele površine koje se mogu obrisati, umesto raskošnih presvlaka sedišta koje brzo upijaju mrlje. Primetno je prisustvo plastike, ali je prostor prilično prijatan. Ekran osetljiv na dodir ponosno se nalazi u sredini instrument table, a mi volimo jednostavnu praktičnost točkića za kontrolu klime. Automatski menjač se dobro oseća u vašoj ruci, dobro je postavljen i odlično reaguje na papučicu gasa. Renault se hvali da je menjač preuzet iz Formule 1. Zapravo, da je rezultat njihovog dugogodišnjeg rada na najbržem cirkusu na svetu. Ostale kontrole za vožnju su takođe impresivne, sa zgodnim malim skrivenim dugmetom za jačinu zvuka radija, koji se krije na ručici iza volana. Sedišta napred su dovoljno udobna, dok je pozadi izgled i osećaj praktičnosti, a ne luksuza. Iako se linija krova spušta, postoji pristojna količina prostora za glavu kada uđete unutra. U hibridnom modelu dobijate 480 litara prtljažnika, dok nehibridni to malo povećava. U svakom slučaju, ima dovoljno mesta za kofere, kolica i sve one druge porodične potrepštine.

Tehnologija

Conquest nudi pristojan pregled na put ispred sebe zahvaljujući relativno visokoj poziciji za vožnju. Naš testni E-Tech Hibrid 145 delovao je živahno i za 10,8 sekundi stizao do stotke. Pruža lep osećaj ubrzanja. Hibrid se oslanja na nekoliko malih elektromotora za manje naporne napade, a kombinacija dobro funkcioniše. Vaše putovanje počinje nečujno u EV režimu, sa benzinskim motorom koji se uključuje kada je potrebno više snage. Režimi vožnje My Sense, Eco i Sport automatski prilagođavaju podešavanje uslovima i vašem stilu vožnje. Međutim, kao što je čest slučaj sa automatskom kutijom, može doći do perioda blagog mahnitog okretanja motora. Tada je i potrošnja 20ak litara na 100 km. Ipak, motor je prilično dobar kada se pokrene. Zaustavljanje je dovoljno lako sa impresivnim kočnicama, koje imaju veće regenerativne osobine ako izaberete „B“ kao Brake umesto „D“ iz opcija menjača. Auto je prilično zabavan na magistralnim putevima, kada se smestite u njegova udobna sedišta, mada je vožnja prilično oštra. Parkiranje je manje zabavno ako vozite unazad u uskom prostoru zbog „tesnog“ pogleda sa zadnje strane. Megane Conquest ima dosta ugrađene tehnologije koja radi sve što biste očekivali. U sredini je veliki ekran, koji je lepo postavljen tako da je istaknut, a da pritom ne smeta i ne izaziva previše ometanja. Postoje opcije za radio, navigaciju i preslikavanje telefona, uključujući Apple CarPlay i Android Auto. Generalno, sve funkcioniše bez previše cimanja. Rezolucija ekrana je prilično visoka, a činilo se da je satelitska navigacija uvek radila prilično dobro, izbegavajući potrebu za korišćenjem pametnog telefona i Google-a. Dobro ćete iskoristiti prednje i zadnje parking senzore, s obzirom na nedostatak dobrog pogleda unazad. Conquest nema toliko univerzalnu privlačnosti kao Captur, ili zaista bolji pogled iznutra zbog stila SUV kupea. Ipak, za svoj novac dobijate dosta i to će biti dobar izbor za svakoga ko nije opsednut brendom. Na našem testu, prosečna potrošnja je bila (samo) 5,6 litara. S obzirom da je auto dužine skoro 4,6 metara, to je impresivno. Hibrid kao takav je u izdanju Renaulta položio ispit, sa odličnom ocenom. Ne dešava nam se svaki put da se toliko oduševimo motorom testiranog automobila. Tiho radi, odlično ubrzava, jedva da se čuje, i troši smešno malo. A i upareni automatski menjač mu je legao kao poručen. Zajedno daju stress-free vožnju. Samo jedno pitanje – može li se i kako isključiti zvuk elektro motora? Tiši je spolja nego iznutra.   Renault Megane Conquest

Motor

Hibridni – Benzinski, 4 cilindra, EURO 6 D-full, 1598 ccm, 95 ks/148 Nm;

Elektromotor 49 ks/205 Nm

Menjač

višemodni automatski sa kvačilom

Ubrzanje do 100km/h

10,8 s

Maksimalna brzina

172 km/h

Potrošnja (na testu) 

5,8l / 100km

Dimenzija/Težina

4.568 x 1.821 x 1.576 mm / 1435 kg

Kapacitet prtljažnika

480 l

Tihi rad motora, dobar rad automatskog menjača, dopadljiv unutrašnji dizajn i izbor materijala, veliki gepek, udoban za vožnju (bez stresa)

Zadnja kamera loše rezolucije, za noćnu upotrebu slabo upotrebljiva, B stub je mnogo blizu A stuba, mali kapacitet smeštajnog prostora na centralnoj konzoli

Cena: od 29.190 EUR / testirani 37.690 EUR

Megane Conquest je Renoov pokušaj da doda malo uzbuđenja u segment porodičnih SUV vozila, dok i dalje nudi niske troškove održavanja i svakodnevnu praktičnost.TEST: Cool kupe SUV - Renault Megane Conquest