Početna AUTOMOBILI NOVI modeli sa inovacijama na polju bezbednosti

NOVI modeli sa inovacijama na polju bezbednosti

Budući da je Car Show otkazan, Hyundai Srbija predstavlja nove modele na tržištu Srbije, Sonatu, Venue i Kona hybrid u Hyundai salonu u Beogradu i online, na web site-u i društvenim mrežama.

Novi modeli, svaki u svom segmentu, donose inovacije na polju bezbednosti, udobnosti i dizajna.

U segmentu limuzina, Hyundai ponosno predstavlja svoj novitet – Sonatu. Ono što ovaj model drži na visokoj poziciji u klasi je izuzetan komfor i bezbednost bez premca. Tu pre svega treba pomenuti Hyundai SmartSense koji obuhvata sve najsavremenije napredne bezbednosne sisteme pomoći vozaču.

ADAS štiti vozača funkcijama poput Pomoći za praćenje vozne trake i Pomoći za bezbedan izlazak iz vozila, neprekidno “nadgleda” vožnju i radi tiho u pozadini skenirajući znakove na putu, a tu je i Sistem pomoći za detekciju u mrtvom uglu.

Sa druge strane, karoserija je najkruća do sada, ali i za 24 kilograma lakša i tiša od modela prethodnih generacija.
To obezbeđuje da Sonata ispunjava, a u mnogim slučajevima čak prevazilazi, najstrože standarde testiranja bezbednosti koji se sprovode u svetu.

Kada su u pitanju SUV modeli, Hyundai predstavlja svoj novi Venue, ekonomični urbani model, koji zbog izuzetno atraktivnog dizajna, raspoloživih boja i samog koncepta vozila, predstavlja jedinstven spoj stilizovanog i sportskog modela.

Zahvaljujući naprednim karakteristikama sistema upravljanja vožnjom, tri režima vožnje i tri režima 2WD trakcije koji mogu biti intuitivno izabrani jednim pritiskom na dugme, ovaj model pored odličnog “snalaženja” u gradu može biti adekvatan saputnik i za zahtevnije terene.

Po pitanju bezbednosti, sistem vazdušnih jastuka visoke tehnologije detektuje prisustvo putnika i stepen jačine udara kako bi aktivirao vazdušne jastuke u sudaru, dok njegov Napredni sistem pomoći vozaču radi na sprečavanju nezgoda.

Ono u čemu Hyundai uzima primat i što globalno predstavlja njegov najznačajniji strateški pravac je razvoj hibridnih i električnih vozila.

Najnoviji u ovoj klasi automobila, dostupan na našem tržištu, je KONA Hibrid, koji kombinuje moderan dizajn sa izuzetnom efikasnošću u potrošnji goriva (3.9l/100km), a sve to bez punjenja baterije i menjanja ustaljenih vozačkih navika.

Zavisno od situacije u vožnji, hibridni pogonski sistem se prebacuje između konvencionalnog motora i elektromotora, a ponekad koristi oba motora istovremeno.

Zajedno pružaju snagu od 105 KS, a kao deo regenerativnog kočionog sistema, elektromotor takođe pomaže u usporavanju auta, puneći beteriju tako da vozač to ne mora da radi.

Leave a Reply