U kompaniji Porsche kažu da je Chronograph I prvobitno bio zamišljen kao poklon radnicima kompanije, ali je ubrzo stekao fanove i izvan kruga kompanije. Legendarni vozač Mario Andreti je nosio jedan primerak ovog modela, a Chronograph I je čak imao i nastup na velikom platnu jer ga je Tom Kruz nosio u filmu Top Gun.

Novi Porsche Design Chronograph 1 1972 Limited Edition nadgrađuje nasleđe originalnog modela bez prevelikih promena. Model za 2022. godinu je dizajniran i razvijen interno, u časovničarskom odeljenju kompanije Porsche Design u Švajcarskoj. Estetski, to je pljunuti original iz 1972. godine. Ima zacrnjeno kućište, brojčanik i narukvicu; koristi iste kazaljke u stilu dirigentskih palica i ima skalu tahimetra (koja se koristi za merenje brzine) kao i prozorčić za dan/datum – sve u istom fontu kao i kod originalnog modela.

Čak je i Porsche logo na ovom satu u retro stilu: umesto da koristi verziju iz 21. veka, novi Chronograph I koristi isti logo kao i verzija iz 70-ih godina prošlog veka.

Kao i kod originala, čitljivost je najbitnija na ovom satu. Markeri sati su luminiscentni za dobru vidljivost u svim uslovima, a crvena sekundara je jasno vidljiva u odnosu na monohromatski brojčanik.

Samo 500 primeraka novog modela će biti napravljeno. Iako je ovo, tehnički gledano, reizdanje, Chronograph I će zasigurno biti legenda za sebe.

CENA: $ 7.700

Prethodni tekstB&W Panorama 3 soundbar sa podrškom za Dolby Atmos
Sledeći tekstVeći, bolji, brži, zeleniji koncepti za Jeep

Leave a Reply