Švajcarski proizvođač satova Ulysse Nardin je za 2020. godinu pripremio novu selekciju sportskih, relativno pristupačnih i praktičnih turbijonskih satova u okviru Ulysse Nardin Blast porodice.

Iako Blast nije ronilački sat, to je lagan časovnik sa izdržljivim mehanizmom koji je namenjen ljudima koji vode aktivan život.

Isto tako, „mišićavi“ dizajn ovih novih modela, zajedno sa novim mehanizmima, vas vuče da izađete napolje i upustite se u nove avanture.

Ulysse Nardin Blast kolekcija za 2020. godinu je potpuno nova, a vešto oko će ceniti dizajn koji predstavlja evoluciju postojećih modela.

Kućište širine 45 mm i mehanizam su po prvi put predstavljeni na Ulysse Nardin Executive Tourbillon satovima poslednje generacije.

Kućišta su redizajnirana, a mehanizmi su temeljno izmenjeni.

Blast modeli su definitivno atraktivniji u 2020. godini od Executive Tourbillon modela koji se nikada nisu stabilno pozicionirali kao elegantni ili sportski satovi.

U kompaniji Ulysse Nardin napominju da ovaj novi mehanizam predstavlja evoluciju mehanizma UN-171 koji spada među najbolje turbijonske mehanizme koje je razvila ova kompanija sa sedištem u gradiću Le Locle.

Pored potpuno novih mostova i „X“ dizajnerske teme, ovaj mehanizam ima i automatski sistem navijanja na bazi rotora od mikroplatine, koji se nalazi nad burencetom/valjkom glavne opruge i vidljiv je kroz brojčanik.

Sam mehanizam radi na frekvenciji od 2,5 Hz (18.000 otkucaja u satu) i ima rezervu snage od 72 sata.

U kompaniji Ulysse Nardin dalje ističu izvanrednu efikasnost navijanja mehanizma, kako u automatskom tako i u manuelnom režimu.

Ovaj mehanizam se sastoji iz 137 efikasnih delova i atnimagnetski je prema NIHS standardima.

Svaki od Blast modela ima „Ulysse Nardin sertifikat“ koji premašuje COSC hronometarske standarde.

Poput nekoliko drugih kompanija, kao što su Rolex, Patek Philipe i Omega, Ulysse Nardin svaki od mehanizama podvrgava testovima u sopstvenim proizvodnim pogonima, posebno nakon što ih već ugradi u satove.

Ovi testovi stavljaju satove u različite situacije, uključujući razne pozicije i temperature.

Poenta je da se osigura da su mehanizmi precizni i konstantni u radu.

Mehanizam UN-172 deluje kao pobednik jer kombinuje praktičnost automatskog navijanja i silicijumske delove sa skupocenom lepotom mehanizama visoke horologije sa sve vizuelnom izvrsnošću skeletonizitanog brojčanika i mehanizma.

Ulysse Nardin predstavlja Blast porodicu kroz četiri modela, svaki sa drugom šemom boja i od nešto drugačijih materijala.

Kućišta od 45 mm su vodootporna do dubine od 50 metara i uparena su sa nizom posebno pravljenih gumenih narukvica presvučenih materijalima od tkanine do aligatorske kože.

Za kućišta su korišćeni materijali poput titanijuma, keramike i 18-karatnog roze zlata, uključujući i kombinaciju tih materijala na određenim delovima kućišta.

Prethodni tekstGAMMIX S70 sa munjevitom brzinom čitanja/pisanja
Sledeći tekstOtkrivamo: Renault Megane Conquest

Leave a Reply