Početna Lifestyle PRESTIGE 420 FLY – MALA, ALI LUKSUZNA JAHTA

PRESTIGE 420 FLY – MALA, ALI LUKSUZNA JAHTA

U brodogradilištu Prestige rešili su da dizajniraju jahtu koja će se svideti njihovim tradicionalnim kupcima, ali u manjoj veličini.
Prestige 420 Fly ima master kabinu u punoj širini broda sa sopstvenim kupatilom, kao i VIP kabinu napred sa privatnim pristupom WC-u.

U brodogradilištu Prestige rešili su da dizajniraju jahtu koja će se svideti njihovim tradicionalnim kupcima, ali u manjoj veličini. Prestige 420 Fly ima master kabinu u punoj širini broda sa sopstvenim kupatilom, kao i VIP kabinu napred sa privatnim pristupom WC-u.

Prestige tvrdi da je flybridge na ovom modelu najveći u klasi. Sa dva Cummins dizel V-drive motora i pramčanim propelerima sa promenjivom brzinom rada, jahtom Prestige 420 Fly ćete sa lakoćom manevrisati na malom prostoru uz pomoć džojstik sistema. Veliki bočni prozori na glavnoj palubi puštaju mnogo svetlosti i vazduha u kuhinju i salon a iznutra nude prelep panoramski pogled.

UPRAVLJANJE

Vozeći Prestige 420 Fly kroz vodeni trag drugog broda, plovilo će seći talase bacajući vodu u stranu bez imalo lupanja.
Upravljački mehanizam na modelu Prestige 420 Fly efikasno reaguje na komande volana.

Manevrisanje jahtom Prestige 420 Fly na malom prostoru uz pomoć džojstika zahteva dovoljno potiska da bi se brod pokrenuo.
Prestige 420 Fly je relativno težak brod. Postepeno dodavanje snage rezultira efikasnim odzivom.

KUHINJA

U kuhinju se ulazi sa krmene palube kroz četvorodelna klizna staklena vrata koje, kada se skroz otvore, kreiraju prolaz širine 1,26 m. Sa leve strane nalazi se radna površina u obliku slova „L“ sa skladišnim prostorom ispod. Ta površina služi kao šank za goste na krmenoj palubi.

Ploča za kuvanje, mikrotalasna i sudopera su ugrađeni u radnu površinu i kuhinjske elemente. Sa desne strane nalazi se element sa frižiderom na izvlačenje, zamrzivačem i ledomatom. Iznad glave sa obe strane nalaze se viseći elementi. Visina plafona u kuhinji je 2 metra.

VIP KABINA

Smeštajnim kapacitetima ispod palube se pristupa preko stepeništa sa pet stepenika, širine 55,88 cm, koje se nalazi između donje upravljačke konzole i trpezarije. Pravo napred nalazi se VIP kabina sa tradicionalnim, centralno postavljenim bračnim krevetom i privatnim pristupom WC-u.

MASTER KABINA

Sa leve strane, iza stepeništa nalazi se ulaz u master kabinu koja se prostire punom širinom broda. Na ulazu u kabinu nalaze se još dva stepenika nadole. Plafon je visine 2 metra, a ubrzo po ulasku visina opada na 1,60 m. Veliki bračni krevet je centralno postavljen, ima prolaze sa obe strane i plafon na visini od 1 m iznad njega.

UTISAK SA TESTA

Kvalitetna sportska flybridge jahta, koja se dobro ponaša na vodi. Flybridge paluba, krmena paluba, ležaljke na pramcu i letnja kuhinja na krmenom ogledalu čine Prestige 420 Fly odličnim mestom za druženje. Dva Cummins dizel motora sa 425 KS na test brodu prikazala su dobre performanse, a ceo brod dobro reaguje na komande sa upravljačke konzole.

U prevodu, Prestige 420 Fly je izuzetna jahta za krstarenje. Manevrisanje je potpomognuto džosjticima na gornjoj i donjoj upravljačkoj konzoli, a džojstik na krmi će se pokazati kao odličan dodatak za vlasnika/kapetana.

Uprkos tome što je najmanji u Prestige porodici, model 420 Fly bi trebalo da privuče nove kupce koji prelaze sa manjih sportskih brodova na nešto veće, to jest na jahte ulaznog nivoa kao i kupce koji žele da pređu na manju flybridge sportsku jahtu koja je jednostavnija za održavanje.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU
Prethodni članakPrvi potpuno električni remorker u SAD spreman da zaplovi sa više od 6 MWh baterija
Sledeći članakAR Objective na Viberu

Leave a Reply