Početna Lifestyle PRESTIGE YACHTS 420 FLY

PRESTIGE YACHTS 420 FLY

U brodogradilištu Prestige su se namerili da naprave jahtu koja bi se dopala njihovim tradicionalnim kupcima, u manjem paketu. Prestige 420 Fly ima vlasničku kabinu koja se proteže celom širinom broda sa sopstevenim kupatilom kao i prednju VIP kabinu sa privatnim pristupom WC-u. U kompaniji Prestige tvrde da je flybridge na ovom modelu najveći u klasi. Sa dva Cummins V-drive dizel motora i pramčanim propelerima sa varijabilnom brzinom, Prestige 420 Fly se sa lakoćom snalazi u uskom prostoru uz pomoć džojstik sistema. Veliki bočni prozori na glavnoj palubi puštaju puno svetlosti u kuhinju i salon, omogućavajući prelep panoramski pogled.

Jahta Prestige 420 Fly je dizajnirana i konstruisana da bude luksuzna jahta sa odličnim performansama namenjena krstarenju i druženju.

Njena veličina i savremeni stil za cilj imaju da privuku kako kupce koji žele da se unaprede sa glisera na kabinski brod, tako i one koji menjaju veću jahtu za nešto sa malo praktičnijom veličinom.

U kompaniji Prestige Yacths model 420 Fly vide kao savršenu polaznu jahtu koja će privući ljude njihovom brendu.

Prestige 420 Fly ima ukupnu dužinu od 13,06 m, širinu od 4,1 m i gaz od 1,1m.
Ovaj brod ima suvu masu od 10.399,97 kg, a kada dodate 468 litara goriva i dve osobe masa se penje na 10.927 kg.

Sa krstarećom brzinom od 22 čvora, V-drive propulzija centrira težinu motora za bolji balans i bolje performanse.

Maksimalna brzina: Dva 6,7-litarska Cummins dizel motora od po 425 ks okreću propelere sa četiri lopatice i korakom od 61 cm i širinom od 73,6 cm do 3.060 obrtaja u minuti, dajući modelu Prestige 420 Fly maksimalnu brzinu od 57 km/h (31,3 čvora).

Optimalno krstarenje: Pri 2.400 opm i 41 km/h Prestige 420 Fly troši 92,7 litara goriva na sat što iznosi 0,46 km/l za autonomiju od 472 km i dalje ostavljajući 10 posto od ukupnog kapaciteta goriva koji na modelu Prestige 420 Fly iznosi 1.170 l.

Ubrzanje: Na testovima ubrzanja, Prestige 420 Fly je dostigao brzinu glisiranja u proseku za 6,3 sekunde a brzinu od 32 km/h za 8,8 sekundi.

Vozeći kroz vodeni trag broda sa kog su pravljene fotografije, Prestige 420 Fly je sekao vodeni trag veoma čisto, bacajući vodu na stranu i ploveći bez tumbanja.
Upravljački mehanizam na modelu Prestige 420 Fly je krut, međutim, brod je na testu pokazao dobar odziv u odnosu na volan.

Navođenje jahte Prestige 420 Fly u uskom prostoru preko džojstika zahteva dovoljno potiska da bi se brod uopšte efikasno pomerio.

Prestige 420 Fly je relativno težak brod. Postepeno dodavanje snage je rezultiralo zadovoljavajućim odzivom.
Pramčani propeler sa varijabilnom brzinom ima dosta snage i brod se dobro snalazi u ovakvim situacijama.

Krmena platforma na modelu Prestige 420 Fly ima dvostruku ulogu sa opcionom letnjom kuhinjom koja može da se montira na krmenom ogledalu.

Kada je spuštena, krmena platforma se ponaša kao plaža koja se hidraulički podiže i spušta, a kada je podignuta onda se pretvara u otvoreni kuhinjski prostor sa roštiljem, prostorom za pripremu hrane i sudoperom.

Krmenoj palubi se pristupa preko prolaza sa leve strane.

Ta paluba dimenzija 3,3m sa 1,7m je natrkrivena i delom zaštićena od sunca. Tenda koja izlazi iz tvrdog krova, koju pokreće elektromotor, pruža dodatni hlad.

Na zadnjem delu jahte Prestige 420 Fly nalazi se hidraulična krmena platforma od tikovine koja se može koristiti da se sa nje upustite u ronilačke avanture ili da se tuda ukrcate sa pomoćnog plovila.

Na ulazu sa krmene palube u kuhinju nalaze se klizna četvorodelna staklena vrata koja kada se skroz otvore stvaraju prolaz širok 1,26 metara.

Sa leve strane nalazi se radna površina u obliku slova „L“ sa kuhinjskim elementima ispod, ovaj prostor služi kao šank za ljude na krmenoj palubi.

U radnu površinu ugrađene su ringle i sudopera, a tu je i mikrotalasna.

Sa desne strane nalazi se radna površina ispod koje su smešteni frižider, zamrzivač i ledomat.

Sa obe strane iznad radnih površina nalaze se dodatni elementi za odlaganje stvari. Visina plafona u kuhinji je 2 metra.

U salon se ulazi preko stepenice visine 22,86 cm. Plafon u salonu je visine 1,95 cm.

Ovde imate nekoliko opcija za dekoraciju pa svoju jahtu možete poručiti sa različitim sadržajima i elementima.

Svaki raspored sadrži dve gostinjske kabine, ali vlasnici mogu da biraju između jednog ili dva WC-a i mogu da biraju vrstu drveta koja će biti korišćena u kabini (moabi, sivi hrast ili wenge).

Sofa sa desne strane ima dimenzije od 106,6 x 35,56 cm.

Donja upravljačka konzola je postavljena sa desne strane u prednjem delu kabine. Na njoj se nalazi centralno postavljeni kompas iznad volana.

Vetrobransko staklo ima dužinu od 2,49 m i visinu 81,3 cm, a uz velike bočne prozore i staklena vrata na ulazu u kuhinju, vozaču je omogućen pun panoramski pogled.

Kada se krećete sa krme ka pramcu modela Prestige 420 Fly, sa obe strane nalaze se po tri stepenice preko kojih se penjete na bočne palube širine 45,72 cm.

Stepenice su visine 27, 94 cm; 22,86 cm i 27,94 cm. Rukohvati su postavljeni sa obe strane prolaza, na ogradi kao i na krovu kabine.

Rukohvat sa spoljne strane je postavljen na visini od 73,7 cm u odnosu na bočnu palubu, a pri prelasku na pramac nailazite na poslednji stepenik od 12,7 cm.

Napred se nalazi još jedan otvoreni prostor za druženje.

Tu imate veliki prostor za sunčanje dimenzija 165,1 cm x 172,7 cm koji se pretvara u dve ležaljke sa podesivim naslonima za leđa i glavu.
Jedino nedostaju držači za čaše.

Prestige 420 Fly ima jednu od najvećih flybridge paluba u klasi. Flybridgeu se pristupa sa krmene palube.

Osam stepenica sa rukohvatima sa obe strane vode do akrilnih vrata u podu flybridge palube.

Na flybridgeu imate dosta uslova za socijalizaciju uz mnoge funkcije koje pružaju dodatni komfor.

Prostorijama u potpalublju se pristupa preko pet stepenica između donje upravljačke konzole i trpezarijskog prostora, ovaj prolaz je širok 55,88 cm.

Direktno napred nalazi se VIP kabina sa tradicionalnim centralno postavljenih krevetom za dvoje i privatnim pristupom kupatilu.

Prestige 420 Fly sa ovog testa ima dva kupatila.

Postoji i opcija da eliminišete jedno kupatilo i zamenite ga sa vešernicom sa mašinom za pranje i sušenje veša i plakarom.

Kada se spustite niz stepenište, sa leve strane nalazi se ulaz u vlasničku kabinu koja se prostire punom širinom broda.

Tu imate još dva stepenika. Plafon je na visini od 2 metra, a kada krenete napred visina se spušta na 1,60 m.

Veliki bračni krevet je centralno postavljen i iznad njega do plafona ima još jedan metar.

Sa leve strane kokpita nalaze se stepenice koje vode do flybridgea.

Kada se popnete na ove stepenice, gornja upravljačka konzola je direktno ispred vas.

Tu imate fotelju za kapetana, opcioni džojstik i svu neophodnu Raymarine elektroniku, uključujući kameru za prostoriju sa motorima, komande za dnevno/noćno svetlo na krmenom ogledalu, Raymarine Magnum radar otvorenog rotora i Quantum 2 Doppler radar, sa ekranima.

Velika ležaljka za sunčanje na kojoj ima prostora za 2-3 osobe nalazi se desno od upravljačke konzole.

Sa zadnje desne strane na flybridge palubi nalazi se ugaona garnitura sa stočićem.

Tu je i mala kuhinja na otvorenom na kojoj možete da pripremite neki lagani obrok direktno na flybridgeu.

Mašinski prostor se nalazi ispod krmene palube i ispod kuhinje.

Preko otvora u podu krmene palube možete da bacite brz pogled unutar ove prostorije a za temeljniji pregled tu je otvor iza staklenih vrata u kuhinji.

Prestige 420 Fly je vrlo kvalitetna sportska jahta sa flybrdigeom.

Flybridge paluba, krmena paluba, prostor za sunčanje na pramcu i letnja kuhinja na krmenoj platformi čine model Prestige 420 Fly odličnim za druženja.

Dva Cummins dizel motora od po 425 ks isporučuju dobre perofmanse a ceo brod ima dobar odziv na komande sa upravljačke konzole, što čini Prestige 420 Fly odličnom jahtom za krstatenje.

Manevrisanje u skučenom prostoru je olakšano uz upravljanje preko džojstika koji se nalaze na gornjoj i donjoj upravljačkoj konzoli, a džojstik na krmenoj palubi bi trebao da se pokaže kao odlična funkcija za vlasnike/kapetane.

Uprkos tome što je najmanji model u Presige porodici, 420 Fly bi trebao da privuče nove kupce koji žele da pređu sa glisera na jahtu ulaznog nivoa kao i one koji žele da pređu sa veće na nešto manju sportsku jahtu sa flybridgeom.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU
Prethodni članakTop 5: Najboljih epilatora za baršunastu, glatku kožu
Sledeći članakKlipsch T5 II, McLaren izdanje

Leave a Reply