Švajcarski proizvođač satova Piaget je pretvorio snove u javu pokrenuvši proizvodnju modela Altipano Ultimate Concept.

Ovaj sat je prvi put prikazan na sajmu SIHH 2018, gde je predstavljen kao najtanji mehanički sat na svetu, debljine svega neverovatnih 2 mm.

U kompaniji Piaget su morali da proizvedu nekoliko novih delova kako bi se postigao ovako tanak profil sata, pa je ideja o tome da ovaj sat postane pravi serijski model koji će ljudi moći da kupe delovala malo izvodljivo, ili čak i nemoguće.

U kompaniji Piaget su zato svojom nedavnom najavom ućutkali sve one koji su sumnjali u njih.

Altiplano Ultimate Concept je napravljen koristeći novu leguru kobalta za koju kažu da je 2,3 puta snažnija od zlata i, kao što smo pomenuli, nekoliko od 283 pojedinačnih delova ovog sata je moralo da bude smanjeno ili izmenjeno za potrebe ovog sata.

Točkići, na primer, su stanjeni sa konvencionalne debljine od 0,2 mm na 0,12 mm, a safirno staklo je sada debljine 0,2 mm. Na standardnim satovima je uglavnom debljine 1 mm.

S obzirom na veličinu ovog sata, ili bolje reći, nedostatak iste, rezerva snage iz njegovog zapanjujućeg mehanizma – koji je mašinski ugrađen direktno u kućište – iznosi impresivnih 40 sati.

Ali ako sićušne proporcije modela Altiplano Ultimate Concept nisu dovoljne, u kompaniji Piaget kažu da on može u potpunosti da se personalizuje.

Koristeći uslugu „Style Selector“ ovog brenda, možete da promenite boju mosta i brojčanika, završnu obradu na kazaljkama i ploči mehanizma, i možete da odaberete kaiš.

Model AUC inače dolazi sa posebno razvijenim kaišem od ultratanke aligatorske kože sa baršunastom postavom od teleće kože i jezgrom od kevlara.

U kompaniji Piaget kažu da postoji neverovatnih 10.000 permutacija modela Altiplano Ultimate Concept, što je zadivljujuće, imajući u vidu nivo ingenioznosti koji je bio potreban za proizvodnju ovog sata.

To, međutim, znači da ako nekom slučajnom prilikom sretnete još nekoga ko nosi ovaj sat, dobra je šansa da vaši modeli neće biti skroz isti.

Cena je, možda ne iznenađujuće, dostupna na zahtev, a datum kada će se sat pojaviti na tržištu još nije obelodanjen.

Prethodni tekstVi imate problem sa alergenima, oni imaju rešenje!
Sledeći tekstFernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020.

Leave a Reply