Početna Lifestyle Sat Riviera, nasleđe dizajna kompanije Baume & Mercier

Sat Riviera, nasleđe dizajna kompanije Baume & Mercier

Neki satovi izdrže test vremena, a model Riviera je jedan od njih.

Kada je predstavljen 1973. godine, kompanija Baume & Mercier se odlučila da predstavi moćan, jedinstveni, drugačiji i prepoznatljiv sat.

U vreme kada je časovničarska industrija mogla da priušti sebi da napravi skoro bilo šta, model Riviera je odstupio od tradicionalnih kodeksa. Tada su mali zlatni satovi smatrani vrhuncem luksuza ali, kao što je to često slučaj, Baume & Mercier je bio prvi brend koji je predosetio da vetrovi menjaju pravac, da se ponašanja potrošača menjaju, kao uostalom i modni trendovi.

Kvarcni mehanizmi, samonavijajući kalibri, jedinstveno stilizovane verzije, ogromni prečnici, gvozdene varijacije i nešto konvencionalnije opcije… Model Riviera je sve to video za svojih više od pedeset godina a opet ne izgleda kao da ima toliko godina.

Inspirisan bezbrižnim životnim stilom francuske rivijere, ovo je sat koji otelotvoruje opuštenu eleganciju: simbol slobode i zabave, opušteni pogled na prefinjeno časovničarstvo.

U 2021. godini, Riviera predstavlja novu generaciju koja dočarava duh našeg vremena i pomaže nam da ga bolje interpretiramo.

Riviera to radi na svoj način: bez pretvaranja, bez obmane. Potpuno iskreno.

Model Riviera se vraća na scenu i stvara balans između svojih korena u avangardnom dizajnu 70-ih i sportsko orijentisanog klasicizma današnjih satova. Više nego bilo koja druga, kolekcija Riviera satova demonstrira stručnost kompanije Baume & Mercier u oblasti proizvodnje satova neobičnih oblika. To je beskompromisno kreativan pristup a rekreativne aspiracije odražavaju suštinu stila ovog brenda, nekad i sad. Rivera je opet tu.

Evo ga u 2021. godini, i dalje autentičan, sa velikim čeličnim kućištem, dvanaestougaonom koronom sa četiri šrafa, švajcarskim samonaivijajućim i kvarcnim mehanizmima, kao i zamenjivim narukvicama od čelika ili savitljivih materijala. Originalni dizajn je i dalje tu, ali tu je i želja da se prilagodi našem vremenu.

Na svom putu kreće se zakrivljenom putanjom, ostavljajući svoj trag u nasleđu brenda koji je u pokretu.

On podseća na svoje prethodnike, ali dodaje svoju priču njihovoj istoriji, na svoj način, onako kako je oduvek to i radio.

To je Riviera. Predstavljen je u Sen Tropeu 1970-ih godina i uvek je oslikavao vrednosti tog dragocenog – ponekad idealizovanog, a zauvek voljenog – vremena.

To je Riviera. Prepoznatljiv stil brenda Baume & Mercier. On odražava srž brenda i iskrenu jednostavnost. To je Riviera, kao nijedan drugi.
Prethodni članakHUAWEI kao saveznik za održivu i zdraviju budućnost
Sledeći članakModuli kompanije ADATA najtraženiji za rudarenje kriptovaluta

Leave a Reply