1988 Moonphase – novi nivo ekskluzivnosti

Frederique Constant, kao što svi već znaju, u zadnje 32 godine unosi inovacije u svet luksuznih švajcarskih satova ulaznog nivoa.

Za one koji nisu upoznati sa brendom About Vintage, to je danski brend osnovan 2014. godine u Kopenhagenu od strane dugogodišnjih prijatelja i časovničarskih entuzijasta Sebastijana Skova i Tomasa Andersena.

Oni prave jednostavne satove u vintidž stilu za obične dame i gospodu.

Zajedno, Frederique Constant i About Vintage stvaraju magiju.

Ovo nije njihova prva zajednička avantura, doduše, dva brenda imaju uspešnu istoriju saradnje.

Godine 2018. dizajnirali su model 1988 Moonphase koji je postao najekskluzivniji sat u kolekciji brenda About Vintage.

Um

Srce modela – kalibar FC-760 Manufacture – je mehanički flyback hronograf sa automatskim navijanjem i datumom koji se podešava preko krunice.

Mehanizam kuca na frekvenciji od 4 Hz (28.800 vpč) i sastoji se od 32 draga kamena, 233 komponente i ima rezervu snage od 38 sati.

Kroz providni poklopac kućišta možete se diviti perlastoj i cirkularnoj Côtes de Genève dekoraciji na mehanizmu.

Telo

Mehanizam je smešten unutar trodelnog kućišta od poliranog nerđajućeg čelika, prečnika 42 mm, koje je vodootporno do dubine od 50 m (5 ATM).

Brojčanik prikazije tradicionalne funkcije sati, minuta i sekundi a pokazuje i datum na 6 sati uz periferne podbrojčanike tahometra i hronografa.

Zeleni brojčanik sa ručno poliranim kazaljkama od roze zlata vizuelno je upečatljiv i daje satu veoma prepoznatljiv i elegantan izgled.

Kontrastne kazaljke od roze zlata takđe pružaju odličnu čitljivost.

Podbrojčanci su urađeni u „azurage“ dezenu i u istoj boji kao i brojčanik na novom Frederique Constant 1988 Flyback hronografu, u poređenju sa kontrastom koji je tema redovnih serijskih modela brenda Frederique Constant, kao što su FC-760NS4H6 i FC-760CHC4H4.

Kao kruna ovog vanvremenskog i vintidž izgleda, sat dolazi sa opcijom izbora tri kaiša sa preklopnim kopčama i ugraviranim Frederique Constant logoom: po jedan jedan zeleni, crni i braon Croco Grain kaiš.

Duša

Ukratko, flyback hronograf mehanizam koji About Vintage brend koristi u svojim novim satovima zamenjuje standardni točak sa stubićima – uglavnom se koristi nekoliok točkova sa stubićima koji funkcionišu kao sistem kvačica – sa točkićem u obliku zvezde.

Rezultat toga je tanji mehanizam sa manje delova i operacija koji omogućava novim satovima da imaju mehanizam koji je jednostavniji, pouzdaniji i radi besprekorno.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde