Početna Lifestyle Aston Martin sat skuplji od novog Aston Martin automobila

Aston Martin sat skuplji od novog Aston Martin automobila

Aston Martin je predstavio prvi sat koji je razvijen u saradnji sa proizvođačem satova Girard-Perregaux.

Novi sat po imenu Tourbillon with Three Flying Bridges predstavlja moderan pogled na legendarni džepni sat Three Bridges iz 19. veka.

Kao i Aston Martin automobili, i sat je izrađen sa maksimalnom pažnjom posvećenom detaljima.

Inspirisan klasičnim Aston Martin trkačkim automobilima, kaiš je izrađen od crne teleće kože uz dodatak legure gume, to jest inovativnog gumenog umetka sa dodatkom belog zlata.

Napravljeno od titanijuma 5. stepena, koji su u kompaniji Aston Martin odabrali zbog toga što je vrlo lagan, kućište prečnika 44 mm je napravljeno od dijamantskog ugljenika (ugljenični materijal koji ima neka svojstva dijamanata poput čvrstine, otpornosti na habanje i otmenog izgleda), dajući satu vrlo elegantan izgled.

Safirno staklo je postavljeno i napred i pozadi, osvetljavajući unutrašnjost kućišta, dok tri titanijumska mosta preprečuju brojčanik kao omaž originalnom džepnom satu Three Bridges.

Sa prečnikom od 10 mm, kavez turbijona je napravljen od 79 komponenti, a burence koje je pozicionirano na 12 sati je providno i pruža delimičan pogled na glavnu oprugu.

Mikrorotor od belog zlata je postavljen ispod burenceta.
Natpis Aston Martin je ugraviran u sa bočne strane mikrorotora.

Samo 18 primeraka će biti napravljeno i svaki će stajati 146.000 dolara – što je skuplje od pravog superautomobila Aston Martin Vantage.

Leave a Reply