Početna AUTOMOBILI Brzinski rekord na ledu koji je postavio Lamborghini Urus zvanično potvrđen

Brzinski rekord na ledu koji je postavio Lamborghini Urus zvanično potvrđen

Brzinski rekord koji je na ledenoj površini Bajkalskog jezera u Rusiji postavio superterenac Lamborghini Urus tokom manifestacije Dani brzine u martu 2021. godine i zvanično je potvrđen od strane Ruske automobilske federacije (RAF), koja je članica Međunarodne automobilske federacije (FIA).

Ruski vozač Andrej Leontjev, vlasnik 18 rekorda na Danima brzine na Bajkalskom ledu, podelio je svoje iskustvo pri postavljanju rekorda.

Postigavši maksimalnu brzinu od 298 km/h i prosečnu brzinu sa startom iz mesta od 114 km/h na razdaljini od 1.000 metara, Lamborghini Urus je demonstrirao izuzetne performanse i vanserijsko upravljanje uprkos smanjenom prianjanju zbog klizavog leda i jakih naleta vetra.

Sa V8 twin-turbo motorom od 650 ks koji ima specifičnu snagu među najjačim u klasi i najbolji odnos snage i mase, Urus je jedan od najbržih superterenaca na svetu koji ubrzava od 0-100 km/h za 3,6 sekundi, od 0-200 km/h za 12,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 305 km/h.

Najveća prednost modela Urus je njegova apsolutna svestranost: on je ekstremno jednostavan i prijatan za upravljanje u svakoj situaciji, i osećate se moćno u njemu.

Uprkos njegovoj velikoj snazi, nasleđu superautomobila i takvom ponašanju, Urus je popustljiv i sluša vozača.

Siguran sam da bi čak i relativno neiskusan vozač i dalje imao dobre rezultate u ovom vozilu kada bi izašli na trkačku stazu.
Ali ta ista osoba bi takođe mogla da vozi taj auto do svoje vikendice ili ma izlet sa prijateljima.

Prosto je neverovatno kako su izbegnuti kompromisi pri njegovoj izradi, i ništa na ovom vozilu nije žrtvovano zarad nečeg drugog.

Sve funkcije su razvijene do perfekcije.

Leave a Reply