Početna BICIKLIZAM Motor za električni bicikl sa dvobrzinskim automatskim menjačem i senzorom za obrtni...

Motor za električni bicikl sa dvobrzinskim automatskim menjačem i senzorom za obrtni moment

Kompanija Bafang konstantno povećava asortiman motornih sistema u svojoj ponudi, a novi pogonski sistem za električne bicikle po imenu H700 donosi niz zanimljivih unapređenja osmišljenih za gradske e-bicikle.

Iako ova kompanija ima nekoliko centralno-postavljenih pogonskih sistema za e-bicikle, H700 je zasnovan na osovinskom motoru.
Mnogi često smatraju osovinske motore starijom tehnologijom, ali novi motor kompanije Bafang nudi novi osvrt na ovu klasičnu tehnologiju.

Ovaj elektromotor mase 3,2 kg ima dvobrzinski automatski menjač.

Kada biciklista uključi pogon, bicikl izmeri trenutnu brzinu i prebaci u odgovarajuću brzinu kako bi podesio snagu motora. U nižem stepenu prenosa dostupan je dodatni obrtni moment, što je korisno za ubrzavanje ili penjanje uzbrdo. Kada se vozač kreće većom brzinom, sistem automatski prebacuje u viši stepen prenosa kako bi obezbedio dodatnu brzinu.

Ovo rešenje omogućava motoru da ponudi veću krivu obrtnog momenta bez povećavanja snage motora. To je posebno korisno imajući u vidu da je motor klasifikovan kao agregat od 250W kako bi zadovoljio evropska ograničenja po pitanju snage električnih bicikala. U kompaniji su takođe potvrdili da maksimalni obrtni moment motora iznosi 32 Nm.

Pogonski sistem H700 ne sastoji se samo od novog motora. Tu je i interna baterija, daljinski sa jednim dugmetom i donji nosač sa senzorom obrtnog momenta.

Baterija je dizajnirana da se ubaci u kosu cev, što je uobičajeno mesto u ramu gradskih e-bicikala za skrivanje baterija.
To takođe znatno otežava lopovima da ukradu bateriju – što predstavlja veliki problem kod e-bicikala parkiranih u većim gradovima.

Daljinski sa jednim dugmetom je namenjen da bude inkorporiran u gornju površinu poprečne cevi na biciklu.
To je još jedan uobičajen dizajn za e-bicikle i pomaže da se na upravljaču oslobodi prostor za držače za telefon, svetla i druge uređaje.

Prethodni članakGaming sledeće generacije!
Sledeći članakDruštvene mreže izvor zabave ali i prevara – Kako se zaštititi?

Leave a Reply