Početna Lifestyle Novo posebno izdanje modela Tag Heuer Formula 1

Novo posebno izdanje modela Tag Heuer Formula 1

O modelu Formula 1 se ne piše često. Uprkos svom imenu, on kao da je oduvek bio u senci večno dominantnih modela kompanije Tag Heuer: Carrera, Monaco, Autavia i drugih.

Ali to nijednog trenutka nije značilo da je ovo loš sat. Naprotiv, njegovo kućište u obliku burenceta i izdržljiva narukvica nalik na komad alata daju mu atraktivan profil za koji mnogi smatraju da odiše pravom muškom privlačnošću.

Sve to je preneseno u novi TAG Heuer Formula 1 Special Edition, koji ima kućište prečnika 43 mm od nerđajućeg čelika, brojčanik sa efektom ugljeničnih vlakana, narukvicu u kombinaciji čelika i crne keramike kao i koronu od crne keramike sa ugraviranom skalom tahimetra (to je funkcija za izračunavanje brzine tokom poznate udaljenosti koja za većinu korisnika uglavnom ima samo dekorativnu ulogu).

Mehanizam je oprobani Formula 1 kvarcni hronograf sa tačnošću do desetog dela sekunde.
To je zadovoljavajuće zabavan mehanizam koji pokreće žutu kazaljku podbrojčanika do 6 sati, vrteći se za 360 stepeni jednom po sekundi.

Još žutih i crvenih detalja, zajedno sa motivom karirane ciljne zastave na brojčaniku, predstavljaju lako prepoznatljive trkačke detalje.

Keramika je dosta popularan materijal, a njena obilata upotreba na modelu Formula 1 pokazuje da iako je nekada bila neuobičajen materijal u časovničarstvu, sada je mejnstrim.

To ne bi trebalo da umanji vrednost ovog sata, ili keramičkih svojstava, koja uključuju zaštitu od izbleđivanja i otpornost na ogrebotine.

Sportski Formula 1 sat bi, u teoriji, trebao da ima aktivan život a keramika vam daje dobrodošlu potvrdu da sat neće prevremeno ostariti.

CENA: 2.200 EUR


Prethodni članakVAIO laptopovi Z Serije sa 3D oblikovanim ugljeničnim vlaknima
Sledeći članakUmiljati robot kompanije Panasonic razveseliće vas tokom pandemije

Leave a Reply