Početna AUTOMOBILI TEST: Toyota RAV4 Style Skyview – Osvaja pažnjom za putnike

TEST: Toyota RAV4 Style Skyview – Osvaja pažnjom za putnike

Nije naročito zabavan za vožnju, ali što se tiče finansijskog dela i potrošnje konkurencija će morati da se potrudi da bi ga nadmašila.

ATV & NAUTICA ATV

blank

Vožnja

ATV & NAUTICA ATV

RAV4 možda ima prilično novi 2,5-litarski motor, ali kad nagazite papučicu gasa on ne zvuči izazovno. Stoga pojačajte radio i promenite način vožnje. Vožnja srednjim tempom smanjuje vibracije – i naravno, dodatno poboljšava ekonomičnost vašeg automobila. A s druge strane, u trenucima kada želite da ubrzate, performanse neće biti problem. Odziv papučice gasa je zaista dobar i brz.

Šasija je takođe odlična. Promene pravca su precizne i napredne, auto skreće vrlo precizno zahvaljujući solidnom upravljačkom sistemu i novoj platformi sa niskim težištem.
RAV4 ima odnos mase 51 prema 49. Potome je jedinstven među SUV-ovima.

Taj dobar odnos težine mu pomaže da se u krivinama dobro ponaša i da ide „kao po šinama“. Vožnja je zaista jako dobra: gipka i tiha kada se naiđe na izbočine.
Broj sistema za pomoć pri vožnji je zaista velikodušan a većina, uključujući i radarski tempomat, rade zadovoljavajuće dobro.
Ali ne očekujte previše od sistema za upravljanje na auto-putu.

On samo veoma blago ispravlja volan, a ako auto krene da skreće prema belim linijama, umesto da upali neko svetlo ili zavibrira volan, sistem nervira sve prisutne, javljajući da je napustio traku.

Leave a Reply