Ne može se poreći tenzija vezana za postojanje luksuznih pametnih satova. U principu, luksuz je permanentan, ili makar dugotrajan, dok pametni satovi, s druge strane, imaju prilično kratak životni vek – njihove funkcije, performanse i relevantnost imaju rok trajanja, koji je određen neizbežnim dolaskom novih tehnologija. Ali iz tenzije može da se rodi kreativnost. U želji da se istaknu po individualnosti, kao i ekskluzivnosti, pioniri u oblasti luksuznih pametnih satova pronašli su nove načine da uzdignu taj koncept. U nastavku bacite pogled na pet najlepših luksuznih pametnih satova koji se trenutno bore za vašu pažnju.

Tag Heuer Connected Calibre E4

Neko je morao da bude prvi, a taj neko je Tag Heuer. Krajem 2015. godine, čuveni brend predstavio je prvi luksuzni pametni sat na svetu, model Connected. Više od šest godina kasnije, Tag Heuer je i dalje predvodnik u ovoj kategoriji, a sa vrlo tehnološki potkovanim 27-godišnjim Frederikom Arnoom na čelu kompanije, i ne planira da bilo kome prepušta svoju lidersku poziciju. U tom svetlu, i sa Naomi Osaka kao zaštitnim licem kompanije, model četvrte generacije Connected Calibre E4 upravo je ugledao svetlost dana. Dostupan sa kućištima prečnika 45mm ili 42mm od nerđajućeg čelika ili titanijuma i sa širokom ponudom kožnih i gumenih narukvica kao i oštrim ekranima visoke rezolucije, ovaj sat je prepun vlasničkog softvera namenjenog ne samo zdravlju i fitnesu, već i unapređenju vaših sportskih performansi. Vođeni treninzi od 7 minuta i neki od najboljih softvera za mapiranje golf terena samo dodatno utvrđuju status modela Connected.

CENA: 1.750 EUR

Louis Vuitton Tambour Light Up

Preslatko nekonformistički iskorak pariske modne kuće na tržište pametnih satova nastavlja se sa novim modelom Tambour Light Up, pametnim satom koji koristi vlasnički operativni sistem koji zamenjuje uobičajene funkcije za praćenje zdravlja i dobrostanja u korist putovanja i personalizacije, dva obeležja kompanije Louis Vuitton. Vlasnici mogu da biraju između bezbroj opcija za personalizaciju početnog ekrana, a prevlačenje ulevo pristupaju bording pasovima i gradskim vodičima koje je pripremio Louis Vuitton. Kada uključite Blossom režim, sat zasvetli prilikom aktivacije i pale se dugine boje oko brojčanika zahvaljujući 24 LED sijalice koje se nalaze iza Monogram prstena. Kupolasto safirno staklo deluje skoro nevidljivo na ivici brojčanika zbog čega deluje da sat ima dosta manji prečnik od 44mm, što je zapravo slučaj.

CENA: 3.133 EUR

Hublot Big Bang e

Poznat kao brend koji ne igra na sigurno, Hublot je predstavio svoju interpretaciju pametnog sata u vidu neponovljivog modela Big Bang e, koji spaja povezanu tehnologiju u jedan od najprepoznatljivijih satova 21. veka. Postoje izdanja posvećena velikoj uključenosti brenda Hublot u svet futbala, standardni kolekcijski modeli i na samom vrhu, dva modela sa dijamantima, od kojih je jedan baš ovaj. Unutar kućišta od titanijuma nalazi se Google Wear operativni sistem koji sa sobom donosi Google asistenta, Google Play i mnoštvo aplikacija, kao i garanciju da ne postoji šmekerskiji način da platite u supermarketu.

CENA: 10.480 EUR

Montblanc Summit 2+

Praveći sve od instrumenata za pisanje do kofera, Montblanc je podjednako ekosistem luksuznih aksesoara koliko je i proizvođač satova, i iskoristio je iskustvo uvek zahtevnog poslovnog sveta kako bi napravio model Summit 2+, pametni sat sa kućištem prečnika 43,5 mm i brojčanikom koji može da se podesi da izgleda kao brojčanici na mehaničkim satovima ovog brenda. Kao takav, on na prvi pogled ne odaje svoju pravu prirodu, a to je da je ovo prvi luksuzni pametni sat sa LTE podrškom – što znači kao što je slučaj i sa Apple satom i drugim modelima, možete da ga povežete na paket svog mobilnog provajdera i obavljate pozive i šaljete poruke bez upotrebe telefona. Od aplikacija ima Cardio Coach i Body Energy, ova druga prati vaš san, aktivnost i nivo stresa, još jedna korisna stvar za ljude koji su stalno u poslu.

CENA: 1.235 EUR

Porsche Design Huawei Watch GT 2

U nekom trenutku, pobornici filozofije „manje je više“ uvek svedu svoje opcije na askezu koju zagovara Porsche Design. Osvrt ove nemačke firme na premijum pametni sat je tipično opzimizovan i inspirisan fluidniim formama automobila njihove matične kompanije. Okruglo kućište modela GT 2 neprimetno se stapa sa lepo dijzajniranom metalnom narukvicom koja, zato što je napravljena od brušenog titanujuma, ima masu od svega 98 grama. Postoji pet ekskluzivnih Porsche Design brojčanika koje možete da odaberete, a veći fokus je stavljen na funkcije sata za koje je zadužen Huawei, i one uključuju merač kiseonika u krvi i aplikacije koje prate vašu prosečnu brzinu tokom skijanja ili stav tokom zamaha u golfu. Jednako atraktivna je činjenica da sat može da radi dve nedelje sa samo jednim punjenjem baterije.

CENA: 732 EUR

Prethodni tekstMicrosoft postepeno gasi AI koja bi mogla da prepoznaje emocije na licu
Sledeći tekstToyotin kućni baterijski sistem

Leave a Reply