PRVI električni FIAT 500

„Vreme je da se nešto preduzme i stvori bolja budućnost“. Planeta Zemlja prolazi kroz veoma delikatan period, jedinstven u svojoj istoriji.

Svi smo pozvani da nešto preduzmemo kako bismo stvorili bolju budućnost.
Fiat prihvata izazov iznošenjem svog porodičnog dragulja: modela 500. Zato što je 500 uvek bio u koraku sa vremenom. On se menja kada se menjaju i društvene potrebe.

U Milanu je predstavljen Novi 500, prvi potpuno električan automobil kompanije FCA.
Promeniće pravila igre za vozila bez emisija/ 0 emisije štetnih gasova.

Kako bi zamislio budućnost modela 500, brend Fiat je počeo od onoga što ga je učinilo onim što jeste.
Tako je bilo i sa prvom generacijom, koja je ponudila mobilnost i slobodu tokom 1960-ih godina.

Automobil koji je uvek bio na vrhu talasa, i koji se ustoličio kao ikona nakon svoje premijere, pre 63 godine.
Sada, u 2020. godini, dolazi nova era, i vreme je da Fiat 500 iskoristi svu svoju popularnost da inspiriše promenu i postane deo rešenja.

Kako se očekuje da mobilnost postane održivija, povezana i autonomna, sa sve strožijim propisima, treća generacije modela Fiat 500 je još jednom u prvom planu, donoseći svakako i dizajn i uživanje u vožnji.

To nije samo revolucija, nego „reinkarnacija“ duha, onoga koji može da inspiriše obnavljanje. U stvari, pravila i propisi nisu dovoljni za istinsku revoluciju, potrebno je nešto kultno i predivno: Novi Fiat 500.

Leonardo Di Kaprio prihvatio je projekat Novog Fiata 500. Kao svetski slavna ličnost, lično uključena u zaštitu Zemlje više od dvadeset godina, ponudio je svoj doprinos viziji novog električnog gradskog automobila. U video kampanji „All-In“ poziva sve da daju svoj doprinos, baš kao što je to uradio i brend Fiat sa modelom 500.

Prilikom dizajniranja Novog Fiata 500, inženjeri su krenuli od praznog papira, kako bi mogli da posvete najveću moguću pažnju detaljima svakog aspekta i izaberu najbolja rešenja.
Domet i vreme punjenja su dva ključna pitanja za kupce. Litijum-jonske baterije kapaciteta 42 kWh daju Novom Fiatu 500 domet do 320 km u WLTP ciklusu.

Kako bi se optimizovalo vreme punjenja, Novi Fiat 500 je opremljen sistemom punjenja od 85kW kako bi se baterija napunila veoma brzo.
Na primer, za samo 5 minuta može da se dođe do dovoljno rezervi snage da se pređe 50 kilometara, više nego što je neophodno za prosečnu dnevnu upotrebu.

Brzi punjač takođe može da napuni bateriju do 80% za samo 35 minuta.
Combo 2 utikači se nalaze na zadnjoj strani na desnom panelu vozila i napajaju brzi punjač vozila, i za AC i za DC punjenje.

Rešenja za punjenje kod kuće su takođe dostupna. Prvo izdanje novog modela 500 uključuje Easy Wallbox™, sistema za kućno punjenje koji se može povezati na normalan kućni utikač. Kompanija ENGIE EPS je ovo razvila ekskluzivno za grupu FCA, a na tržište će ga plasirati Mopar u Evropi kako bi se poklopilo sa lansiranjem modela.

Novi model 500 ima tri režima vožnje: Normal, Range i Sherpa, koji se mogu odabrati da odgovaraju Vašem stilu vožnje.
Motor raspolaže sa 87 kW, obezbeđujući maksimalnu brzinu od 150 km/h (samo-ograničavajuću) i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9 sekundi a od 0 do 50 km/h za 3,1 sekunde.

Novi Fiat 500 je prvi automobil FCA kompanije koji ima novi Uconnect 5 sistem za informacije i zabavu, povezanu platformu koja je dizajnirana za budućnost.
Razvijen sa idejom pružanja potpuno novog korisničkog iskustva kupcima, FCA koristi laki, intuitivni i neverovatno prilagodljivi Android Automotive operativni sistem.

Ukratko, model 500 nudi glatku integraciju sa Vašim pametnim telefonom, nudeći 10,25-inčni ekran visoke definicije osetljiv na dodir, sa horizontalnim oblikom koji se savršeno uklapa u kontrolnu tablu vozila, prateći njegove linije.

Što se tiče stila, Novi Fiat 500 primenjuje buduću mobilnost na italijanski način, spajajući značajno nasleđe prethodne dve generacije. Zato što nikad ne smemo zaboraviti da je novi model 500 ono što jeste, kultni gradski automobil sa istim stilskim proporcijama i jasnim dizajnom, obeležje našeg vremena. Klasičan, kul, i utemeljen u 63 godine istorije.

Nešto eliptičniji, još uvek legendarni farovi su tehnološki i moderni, što rezultira privlačnijim izgledom, dok su kvake na vratima potpuno osvežene, sa odeljkom za električno otključavanje.

Unutrašnjost električnog 500 potpuno je nova i elegantna, i jasno upućuje na elemente prve generacije. Dizajner enterijera, Stilski Centar je opremio enterijer tako što je efikasno distribuirao najveći deo kako bi se postigla formalna jednostavnost, estetika uređenja i vizuelna jasnoća. To se može videti u širokoj i tankoj komandnoj ploči i modularnim rešenjima za odlaganje između dva prednja sedišta na kojima je izvorno postavljena konzola za menjač, značajno poboljšavajući uočljivi komfor.

Iza ramena i za noge ima više prostora, dok ravno dno može smestiti litijumske baterije bez ugrožavanja kapaciteta prtljažnika, koji ostaje nepromenjen.
Rezultat je dobro osmišljeno i čistije okruženje, sa manje dugmadi i oštrim, skladnim linijama koje se odnose na održivost.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde