Novi GR Yaris je rasni sportski automobil, nastao iz Toyotinog šampionskog iskustva u Svetskom reli šampionatu.

Iskovan od uspeha, u žaru takmičenja, donosi auto-sport tehnologiju i dizajn direktno u svet drumskih automobila, veran TOYOTA GAZOO Racing etosu, u cilju proizvodnje još boljih automobila koji su izuzetno korisni i zabavni za vožnju.

Pozicioniran na vrhu najnovije game Yarisa, GR Yaris je jedinstven model koji sadrži najbolje od dizajna i inženjerskih veština TOYOTA GAZOO Racing i Tommi Mäkinen Racing, Toyotinog partnera u WRC.

Pored ponude zvaničnog homologacijskog modela za razvoj sledećeg Yaris WRC automobila, takođe poseduje sve osobine potrebne vlasnicima koji žele da se uspešno takmiče u lokalnim reli šampionatima. Planiran za tržište u drugoj polovini 2020, slediće GR Supru kao Toyotin drugi globalni GR model.

Predstavljajući GR Yaris na 2020 Tokyo Auto Salonu, predsednik GAZOO Racinga, Shigeki Tomoyama izjavio je: „Jedan od vidova posvećenosti TOYOTA GAZOO Racinga je da koristi auto-sport da unapredi svoje znanje i osoblje, s ciljem da na tržište lansira sportske automobile svetske klase. Dok je nova GR Supra sportski automobil, razvijen kroz trke na pistama, GR Yaris je razvijen našim učešćem u relijima – nešto što su naši fanovi dugo čekali“.

Svaki aspekt ovog automobila ima fokus na performanse: potpuno nova platforma i motor, novi sistem oslanjanja, laka konstrukcija, aerodinamičan dizajn i novi GR-FOUR sistem stalnog pogona na sva četiri točka.

Velike snage i male težine, poseduje sve karakteristike potrebne za uspeh na takmičenjima i uzbudljive performanse kao najnoviji proizvod za vožnju po putevima.

1
2
Prethodni tekstKohler pametni zvučnik sa virtuelnim asistentom Alexa
Sledeći tekstFiat 500 i Fiat Panda Hybrid, Hibrid za FIAT

Leave a Reply