Lotus Eletre je Lotusov prvi električni terenac. Ali to nije bilo kakav električni terenac. Lotus Eletre se zapravo deklariše kao „prvi električni hiperterenac na svetu“. Da, on je otišao čak i korak dalje od superterenaca. To je hiperterenac. Vrlo smela tvrdnja zaista. A ima i dizajn koji odgovara takvoj tvrdnji.

Eletre je hiperterenac sa pogonom na četiri točka i pokreće ga elektromotor koji isporučuje 600 konjskih snaga ili više. Ali tih 600 KS nije ono što mu osigurava status „hiperterenca“, već je to njegovo ubrzanje od 0-100 km/h, za koje u Lotusu tvrde da zahteva „manje od tri sekunde“. Međutim, ovaj automobil nije „hiper“ samo po pitanju ubrzanja, on takođe obećava prilično neverovatnu autonomiju uz bateriju kapaciteta 100 kWh. U Lotusu kažu da ovo vozilo ima maksimalnu autonomiju prema WLTP-u od 600 km.

Kada se puni na punjaču od 350 kW, za 20 minuta može napuniti dovoljno energije da pređe razdaljinu od 400 km. Pored toga, automobil može i da se puni promenjivom strujom od 22 kW tamo gde je to dostupno.

Umesto tradicionalnih bočnih retrovizora on ima kamere koje su povezane na ekran unutar vozila i uključuju pogled od 360 stepeni iznad automobila za pomoć pri parkiranju, a koriste ga i tehnologije za pametnu vožnju. To nas dovodi do još jedne funkcije vredne pažnje na ovom automobilu, a to je LIDAR. Lotus Eletre ima prvu LIDAR tehnologiju primenjenu u automobilu serijske proizvodnje koja je tu da pruži podršku tehnologijama za pametnu vožnju.

Drugi detalji vredni pomena uključuju masivne petokrake alu-felne od 23 inča sa umecima od ugljeničnih vlakana, keramičke kočione čeljusti, izdašnu upotrebu ugljeničnih vlakana i aluminijuma za smanjenu masu vozila, enterijer u kom je korišćen samo izdržljivi ručno rađen tekstil i održiva lagana vuna, kao i „najnapredniji paket aktivne aerodinamike na jednom terencu serijske proizvodnje“.

Lotus je već počeo da prima porudžbine za hiperterenac Eletre, a prve isporuke se očekuju tokom 2023. godine.

Prethodni tekstDyson Zone su slušalice koje prečišćavaju vazduh
Sledeći tekstTest: Logitech G502 Lightspeed – švajcarski nož među miševima

Leave a Reply